• Nedaj sa!... hovor o tom.

          •  O čom? O problémoch šikanovania, rasizmu, fyzického násilia a kyberšikany.

            28.11.2022 sa všetci žiaci našej školy zúčastnili edukatívneho multimediálneho predstavenia v DK Zemianske Kostoľany. Hravá kombinácia divadla, kina a koncertu riešila vážne problémy mladých ľudí. Výpoveďami formou videí známi a neznámi ľudia posmeľovali obete k rozoznaniu a riešeniu problému. V rámci predstavenie príslušník Policajného zboru ozrejmil nástrahy kyberšikany a trestnoprávnu zodpovednosť šikanovania.

            Na konci predstavenia sme dostali certifikát, v ktorom sa zaväzujeme šíriť posolstvo predstavenia.

             

            Foto vo fotoalbume.

          • Na hodine fyziky v VI. ročníku

          • Cieľom projektu bolo vypracovať vlastnú predstavu o riešení určitej úlohy.  Pri riešení žiaci uplatnili získané vedomostí  osvojené na vyučovaní.

          • WocaPoints

          • Naši piataci sa začiatkom novembra umiestnili vo Wocabee šampionáte na peknom 5. mieste. Gratulujeme!

            Šancu vyhrať máte všetci! Stačí nahrať medzi 28.11.- 30.11.2022 každý deň aspoň 250 WocaPoints a môžeš vyhrať pekné ceny. Držíme palce

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Každoročne pripadá Európsky týždeň boja proti drogám na tretí novembrový týždeň. V roku 2022 tento týždeň prebieha od 14. do 20. novembra. Jeho zámerom je zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog a zároveň zvýšenie povedomia o legálnych a nelegálnych drogách. V spolupráci s RÚVZ Bojnice si žiaci 7. a 8. ročníka vypočuli zaujímavé informácie o drogách na  besede 16.11.2022. Aktívne sa zapájali svojimi otázkami do témy, ktorá je pre mladých ľudí  stále aktuálna. Dúfame, že rady a informácie, ktoré dostali im budú nápomocné.

          • Výsledky súťaže iBobor

          • Po 16.-krát sa aj naši žiaci zapojili do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor, v ktorej nejde o vedomosti, ale o logické postupy a logické  myslenie. V mesiaci november prebehlo online kolo, ktorého sa tento rok  zúčastnilo 27 žiakov našej školy.

            Úspešní riešitelia:

            KATEGÓRIA DROBEC:

            1. S. Jurča III. r.

            KATEGÓRIA BOBRÍK:

            1. P. Kováč. V. r.

            2. M. Janovič V. r.

            KATEGÓRIA KADET: 

            1. V. Lančaričová IX. r.

            2. K. Muho IX. r.

            3. T. Schvandtnerová VIII. r.

            4. V. Píšová VIII. r.

            5. A. Remeňová VIII. r.

            6. T. Matejovičová VIII. r.

             

          • Svetový deň behu

          • Piatkové slnečné ráno naladilo žiakov športovo a najmä tí mladší sa tešili na popoludňajší beh okolo multifunkčného ihriska. Nuž, ale človek mieni a príroda mení. A tak plány sa s prvými dažďovými kvapkami začali rúcať. O to väčšie bolo prekvapenie, keď žiaci 6. a 7. ročníka využili chvíľku bez dažďa a pri odchode zo školy si zabehli naplánované koliečko v školskom areáli. Zahanbiť sa nedali ani deviataci, ktorí si  zabehali v telocvični. Výborne! Aj pri športovej aktivite sa žiaci učia, že životné prekážky majú riešenie, keď máme chuť, trpezlivosť a pevnú vôľu. 

          • Testovanie pohybových predpokladov

          • Dňa 27. 10. 2022 sa v našej škole  uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka.

                 Žiaci si otestovali  svoje pohybové schopnosti a zvládli športové disciplíny ako výdrž v zhybe nadhmatom, skok do diaľky z miesta, opakovanú zostavu s tyčou, 4×10 m člnkový beh, ľah – sed za 1 minútu, kotúľanie 3 lôpt, predklon v sede s dosahovaním a viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 metrov. Mnohí žiaci s chuťou a veľkým úsilím podali veľmi dobré výkony a najviac sa im páčila vlajková naháňačka.

            Cieľom testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť alebo nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady.