• Hurá prázdniny

          • Želáme všetkým žiakom, pedagógom a zamestnancom školy krásne prázdninové a dovolenkové dni, nech sa nesú v znamení nezabudnuteľných zážitkov a spomienok!

          • Prváci v divadle

          • Pred záverom školského roka sa aj žiaci 1. ročníka vybrali na školský výlet. Vo štvrtok, 29.júna 2023, odcestovali do Žiliny, kde navštívili Bábkové divadlo – Žilina a prežili krásnu hodinku na bábkovom predstavení „Zvedavý sloník“. Počas predstavenia sa vybrali na cestu do rozprávkovej Afriky. Prostredníctvom hlavného hrdinu, zvedavého sloníka Bimba, sa zoznámili s rôznymi zvieratami a putovali africkou krajinou k rieke „Limbaba“. Počas putovania sa zvedavý sloník zoznámil s hadom menom Krajta, dlhonohým pštrosom, starou korytnačkou, krvilačným leopardom, škriekajúcimi opicami i veľkým krokodílom. Všetky zvieratká viedli bábkoherci a naozaj prekrásne bábky vyzerali ako živé. Pocit, že sa ocitli v skutočnej Afrike, umocňovala skvelá hudba, piesne a kulisy. Malí prváci si z divadla odniesli krásny kultúrny zážitok a dozvedeli sa odkedy majú slony dlhé choboty.

          • Výlet do Trenčína

          • V utorok 27. 6. 2023 sa netrpezlivo čakajúci šiestaci vybrali na školský výlet do Trenčína. Už samotná cesta vlakom bola dobrodružstvom. Po vystúpení z vlaku nás čakala pani sprievodkyňa, ktorá našu výpravu previedla najzaujímavejšími miestami mesta Trenčín. Porozprávala nám o histórii mesta, previedla nás Trenčianskym hradom a jeho zákutiami. Tí odvážni sa úzkymi schodíkmi vyštverali na hradnú vežu s panoramatickým výhľadom na krásy okolia. Zaslúžený oddych sme si vychutnali v mestskom parku Brezina. Nasledovala prehliadka mesta, ktorú sme zakončili pri vodníkovi Valentínovi. Posledné chvíle sme využili odpočinkom a nákupmi v neďalekom nákupnom centre. Unavení ale spokojní sme sa zhodli, že výlet do Trenčína by sme si kedykoľvek zopakovali.

          • Časopis Fifík

          • Hrať sa a súťažiť teší každé dieťa. Naši žiaci počas celého školského roka s chuťou a veselo vypracúvali zábavné úlohy z časopisu Fifík. Najviac sa im páčili osemsmerovky, sudoku, rubrika Zvieratkovo a nepohrdli ani zaujímavými pranostikami či povesťami. Podarilo sa nám dostať diplom a stali sme sa výhercami v predplatiteľskej súťaži. Ďakujeme, časopis Fifík.

          • Výstup na Vtáčnik

          • Záver školského roka strávili žiaci 3. ročníka v obklopení CHKO Ponitrie. Rodičia vyviezli deti na terénnych autách pod Siahy a odtiaľ stúpali stredne náročným terénom na Vtáčnik. Cestou si žiaci spievali, hovorili vtipy, hádali hádanky. Sledovali, poznávali ihličnaté a listnaté stromy, ktoré poskytovali tieň a ochladenie. Na vrchole sa deťom naskytol nádherný výhľad na okolité vrchy. Po chvíli však hrebeň pohoria zakryla hmla, a tým ukončila naše kochanie sa krásou prírody. Cesta dolu nám trvala o čosi kratšie. Deti sa už veľmi tešili, pretože na chate ich čakali chutné chrumkavé kuracie stehienka, ktoré im pripravili maminy. Na chate sa deti dosýta najedli, niektorí si opiekli aj špekáčiky a spoločne sa veselo zahrali v okolí chaty. Domov odchádzali síce neradi, ale plní nezabudnuteľných zážitkov z pekne prežitého dňa. Ďakujeme veľmi pekne manželom Oršulovým, starkej Oršulovej, pánovi Trúchlemu, pani Ivetke Rybárovej, pani Majke Panisovej a ujovi Vilkovi za odvoz autami, chutné jedlo a skvelú spoločnosť.

          • Piataci v ZOO Bojnice

          • V utorok 27.6.2023 sa žiaci 5. ročníka vybrali na školský výlet do ZOO Bojnice. Zoologická záhrada v Bojniciach je najstaršou a najnavštevovanejšou zoo na Slovensku. Bola otvorená v roku 1995. Vďaka jej umiestneniu v peknom prírodnom prostredí, ale aj pre blízkosť kúpeľov a romantického zámku patrí k najvyhľadávanejším turistickým cieľom u nás.

            Počasie vyšlo, dobrá nálada deťom vydržala po celý čas a videli toho neskutočne veľa. Užili si nielen zvieratká, ale aj zábavu, pochutnali si na zmrzline a páčila sa im aj prechádzka okolo zámku.

          • Oznam pre stravníkov školy s nárokom na dotáciu od 01.09.2023 do 31.12. 2023

            1. Stravníci, ktorí mali nárok na dotáciu na stravu od 01.05.2023 budú prihlásení na obed v školskej jedálni aj na školský rok 2023/2024 (zatiaľ do 31.12.2023), títo stravníci nemusia opätovne žiadať o poskytnutie dotácie. V prípade, ak dieťa, ktoré poberalo dotáciu a nemá záujem o stravovanie od 01.09.2023 do 31.12. 2023, rodič musí podať odhlášku zo stravovania (viď príloha č.1) do 14.07.2023.
            2. Deti, ktoré nepoberali dotáciu od 01.05.2023 a chcú sa stravovať od 01.09.2023 do 31.12. 2023, rodič musí podať návratku(viď príloha č.2) do 14.07.2023.

            Uvedené prílohy prineste do školskej jedálne. V prípade otázok volajte na tel. číslo: 0911 229 182

        • S chuťou do záhrady
          • S chuťou do záhrady

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album S chuťou do záhrady.

            Dňa 13.6.2023 sa uskutočnila brigáda k projektu Trenčianskeho samosprávneho kraja „Zelené oči“ s názvom „S chuťou do záhrady“.

            Ďakujeme dobrovoľníkom z radov rodičov, zamestnancom školy a žiakom, ktorí sa zapojili do realizácie projektu a prispeli tým k skrášleniu areálu našej základnej školy.

            Osobitné poďakovanie patrí pánovi Jakubovi Novákovi a firme Naj Hobby v Zemianskych Kostoľanoch za ochotu, spoluprácu a veľkú pomoc pri zabezpečovaní materiálu potrebného k realizácii projektu, pánovi  Tomášovi Pisárovi za dovoz štrku a pánovi Róbertovi  Lančaričovi za sponzorský dar.

            Ďakujeme všetkým a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu .

          • Oznam pre stravníkov školy

          • Vedúca školskej jedálne  oznamuje stravníkom, že odhlásenie zo stravy z dôvodu ukončenia školského roka a minutia skladových zásob,  v období od 26.06.2023 do 29.06.2023 je možné najneskôr do 22.06.2023. V prípade neprítomnosti žiaka v škole si rodič môže prísť prevziať obed k zadnému vchodu do šk. jedálne od 11:00 do 11:30 hod.

            Za pochopenie ďakujem.

          • Škola v prírode

          • Ihriská, krásna príroda sa nám zapáčili už pri príchode do školy v prírode. Nadšenie detí sa znásobilo po zoznámení sa so všetkými animátormi, ktorí im pripravili pestrý športovo-edukačno-zábavný program plný hier, tanca a súťaží. Hoci nám počasie neprialo,  program sme si užívali plnými dúškami. Žiaci mohli obdivovať rôzne živočíchy ako napríklad lane, salamandry a ropuchy.

            Ďakujeme za príjemný pobyt strávený v prírode.

          • S chuťou do záhrady - oznam

          • Oznamujeme Vám, že z dôvodu nepriaznivého počasia sa brigáda k projektu TSK "Zelené oči" dňa 8.6.2023 neuskutoční.

            Nový termín brigády je dňa 13.6. a 14.6. 2023 od 13,00 hod.

            V prípade zmien Vás budeme informovať. 

            Ďakujeme za Vašu účasť.

             

          • Chochuliáda 2023

          •  

            Prvý júnový piatok sa stal pre naše deti veľkým športovým dňom. Chlapci a dievčatá z 1. až 4. ročníka sa zúčastnili atletických pretekov Memoriálu Jána Chochulu v Partizánskom. V obrovskej konkurencii, pretekov sa zúčastnilo 475 detí, sa nestratili ani naši šikovní športovci. Veľký úspech a radosť nám prinieslo získanie 3. miesta v šprinte na 40 m a cennú medailu nám vybojovala Agátka Vaská z 2. ročníka. Agátke srdečne gratulujeme a veľmi sa tešíme z jej fantastického výkonu. Ďakujeme všetkým, ktorí našim deťom v tento veľký deň silno držali palce a podporujú ich v športových aktivitách.

          • Majtrovstva školy v šipkach

          • 1. – 4. roč. dievčatá

                  1. Vanesa Trúchla 92b

                 2. Jovanka Oršulová 72b

                 3. Nela Kocúriková 63b 

             

            1.  - 4. roč. chlapci

             

            1. Jakub Janovič 115b
            2. Matyáš Žabka 105b
            3. Martin Šuňal 86b

             

            5. – 9. roč.  dievčatá

             

            1. Viktória Píšová 108b
            2. Liliana Rolincová 93b
            3. Viera Šuňalová 91b

             

            5. – 9. roč. chlapci

             

            1. Simon Šuniar 138b
            2. Tomáš Rolinec 127b
            3. Markus Pavkeje 83b     

             Víťazom blahoželáme.

             

          • MDD pokračuje

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili bohatým programom v rodinnej atmosfére na školskom ihrisku.Veľké poďakovanie patrí najmä pánovi Rybárovi, TJ Slovan Zemianske Kostoľany, obci Zemianske Kostoľany za darčeky pre deti, rodičom za občerstvenie a celému organizačnému tímu. Spokojnosť zúčastnených detí a dospelých nám jasne ukázala, že zapájanie v prospech komunity má veľký význam a dôležitosť. Vidieť vedľa seba šťastných ľudí je tou najväčšou odmenou za čas strávený prípravou akcie.

             

          • MDD

          • Oslavy Medzinárodného dňa detí začali už dnes v areáli Základnej školy v Zemianskych Kostoľanoch.

            Tak, ako sme deťom sľúbili, pripravili sme s partnermi klubu autogramiádu slovenského futbalového reprezentanta a hráča ŠK Slovan Bratislava - Juraja Kucku s trofejou za víťazstvo vo Fortuna lige.

            Kuco prišiel na špeciálnom majstrovskom aute a od prvých sekúnd vyčaril úsmev na detských tvárach. Na začiatku sme ho trochu vyspovedali a dozvedeli sa viac o jeho bohatej kariére. Postupne ostych detí opadol a pustili sa do otázok pre čerstvého majstra. Juraj ako pravý profesionál úžasne zvládol aj ťažké otázky a prezradil viaceré zaujímavosti zo svojho života.

            Nasledovalo odovzdanie pamätného dresu pre našu školu a na oplátku pani riaditeľka sľúbila, že deti uvoľní na jeden z európskych zápasov v novej sezóne.

            Akcia pokračovala autogramiádou a fotením s Kucom a trofejou. Veľký obdiv patrí celému tímu Kuckovcov, ktorý zvládol s úsmevom potešiť všetky deti.